Serpenyők világa

Posted by konyhatunder 2017. June 5. 1 Comment(s)

 

 

 

Kedves Konyhatündérek!

 

     Sokan félnek az újtól, még ha a konyhai felszereléseikről is van szó. Az évek során mindenkinek megvan, a saját maga kedvence, és bizony nehezen tudunk megválni 1-1 örökölt háztartási tárgyunktól, azonban az edényeink is idővel kopnak, pattogzanak és kozmálódnak. Célszerű ez esetben az új készleteinket hosszú távra beszerezni, így semmiképp sem az olcsó darabokat válasszuk.

 

Hosszú ideig a teflon volt a tapadásmentesség szinonimája, de az utóbbi időben terjednek a kerámia bevonatos, márvány és gránit edények, amelyek a teflonnál is jobb tulajdonságokkal rendelkeznek.

 

Ha egészségesebb ételeket szeretnél, és tapadásmentes főzési élményt, akkor jobb lesz, ha elgondolkodsz a különböző bevonatos edényeken, serpenyőkön. Megpróbáljuk egy pár gondolatban összegezni, hogy melyik mire jó 

 

Teflon/Kerámia

 

A teflon térhódítása az ’40-es években kezdődött szinte végeláthatatlan a felhasználási területe, mi leginkább edények bevonataként ismerhetjük. Óvni kell a fizikai sérüléstől (pl. karcolás, szurkálás), illetve a túlhevítéstől és a hirtelen hő változástól.



Aki nyitott az újdonságokra, érdemes kipróbálnia a kerámia bevonatos edényeket. A tapadásmentességet itt egy speciális, égetett kerámiaréteg biztosítja, ami tulajdonképpen egy ásványi anyagokból készült bevonat, teljes mértékben teflonmentes, nem tartalmaz szilikont, és a gyártása során oktán savat sem használnak. A teflonnal ellentétben magas hőfokon sem válhatnak ki belőle káros anyagok, és a bevonat sem fog felhólyagosodni vagy elválni az edény falától. A termékek előállításhoz újrahasznosított alapanyagokat használnak.

 

A kerámia edények felülete olyan sima, hogy az étel nem ragad rá, így minimális mennyiségű zsiradékkal süthetünk-főzhetünk. Magas ellenálló képesség jellemzi, egyszerűen tisztítható, gyöngyházfényű, esztétikus. Ízletesebben és egészségesebben, rövidebb idő alatt süthetünk-főzhetünk. A felmelegített kerámia lezárja az ételek külső rétegét, ezért az ebben készült húsoknak, zöldségeknek jóval magasabb a nedvesség- és ásványianyag-tartalma, és a vitaminok sem fognak főzés közben távozni.

 

 

 

Kerámia mély-serpenyő 28cm copper

Típus: KL-BF28-CM

 


Kiváló hőszigetelő, ezért, ha fedővel használjuk, rövidebb idő alatt elkészül, és tovább meleg marad az étel, speciális hátoldala miatt indukciós, elektromos és gáztűzhelyen, tehát bármilyen főzőlapon használható. Egyszerű őket tisztán tartani, hogy még a mosogatógép-függők is kézzel mosogatják el az edényt. Végül, sokkal hatékonyabban oszlatja el, és használja fel a hőt, így hamarabb készül el benne az étel.

 

Márványbevonatú serpenyő

 

 

 

 

Blaumann márvány serpenyő 20 cm Gourmet Line (Típus: BH-3189)

 

 

Rozsdamentes acél, tapadásmentes XYLAN márvány bevonattal, szegecselt fogantyúk melyek nem melegednek át az edénytől. A márvány bevonatnak köszönhetően a zsiradékok használata legkevesebb (minimális) mennyiségre csökkenthető anélkül, hogy az étel odaégne.
A márványbevonatos serpenyő gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós (gerjesztéses) és fatüzelésű kályhán (tűzhely) egyaránt használhatóak. A márványbevonatos serpenyő 5 rétegből álló hővezető alja (talpa) biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható. Mosogató gépbe rakható.

 

Gránit mély serpenyő:

 

Gránit bevonatú edényeinket magas fokú ellenálló képesség jellemzi, egyszerűen tisztíthatók és 100%-ig tapadásmentesek. A gránit az egyik legkeményebb, de természetes anyag, ezért tesztekkel bizonyítottan a legmagasabb hőfokon történő használatkor, magas igénybevétel esetén sem szabadul fel belőle semmilyen káros anyag.

 

 

 

 

Gránit mély serpenyő 32cm (ZL 773)

 

A gránit természetes tulajdonságaiból adódóan, és a hőtárolós talpazatnak köszönhetően, ízletesebben és egészségesebben, rövidebb idő alatt süthet-főzhet, a felmelegített gránit lezárja az ételek külső rétegét, ezért az ebben készült húsoknak, zöldségeknek jóval magasabb a nedvesség és ásványi anyag tartalma, és a vitaminok sem fognak főzés közben távozni. A gránitbevonat az idő múlásával sem színeződik el és a felülete nem annyira sérülékeny, mint más edényeké (nem karcolódik könnyen). Az edények hő elosztásban és hő tartásban is verhetetlenek, így hamarabb elkészítheti a vacsorát, mint teflonos.

 

A gránit bevonatú edények nem csak kifogástalan minőségűek, hanem rendkívül jól mutatnak akár tálalásnál is, így feldobják a konyhát! Itt az ideje, hogy kopott, megunt edényeid lecseréld ezekre a korszerű darabokra J

 

 

Miért ajánljuk a különféle bevonatú edényeket? Mert:

 

  1. Nem tapad az étel a serpenyő aljára, sem az oldalára.
  2. Egyszerű elmosni, nem marad rajta az olaj és a zsírfolt, sőt beáztatnod sem kell mosogatás előtt.
  3. Minimális olaj / zsiradék felhasználása szükséges a főzések során. Ebből következünk, hogy ételünk egészségesebb lesz és nem fog tocsogni a zsírban.
  4. Gyorsabb főzési időt érhetsz el vele, hiszen másképp oszlatja el a hőt, ezáltal több időt tölthetsz a családoddal is.
  5. Természetes anyagból készül és a teflonnal ellentétben nem kell félned attól, hogy karcolódik, éppen ezért időállóbb.

   +1.  Ha elszíneződik, ecettel könnyen fehérítheted!

 

A konyhashop.hu-n találhatsz mindenféle bevonatos edénykészleteket, serpenyőket többféle színben és szuper áron!

 

Keresd őket ITT!

 

Tovább szép napot és kellemes időtöltést kívánunk a konyhában és azon túl is :)

 

 

Ne felejts el megszórni minket egy kis Like-kal :)

 

1 Comment(s)

Erdélyi Anna:
2015. October 8., 03:43:39 PM
Reply

Tavaly Karácsonyra vettem több részes kerámia bevonatos edénykészletet, a jobb minőségűből. Ez volt a legjobb, amit tettem. Csak a legjobbakat tudom mondani róla. Azóta a többi edényem a fazekakon kívül mind nyugdíjba ment. Anna

Leave a Comment